סוכרת
סוכרת היא מצב רפואי כרוני המשפיע על האופן שבו הגוף שלך משתמש בסוכר בדם (גלוקוז). גלוקוז חיוני לאספקת אנרגיה לתאים, אך כדי להיכנס לתאים אלו, הוא דורש הורמון הנקרא אינסולין. בסוכרת קיימת בעיה בייצור האינסולין או ביעילותו, המובילה לרמות סוכר גבוהות בדם.
גורמי הסיכון לסוכרת כוללים היסטוריה משפחתית, עודף משקל או השמנת יתר, חוסר פעילות גופנית, גיל (במיוחד מעל 45), מוצא אתני והיסטוריה של סוכרת הריונית.
הכרה בגורמי סיכון אלו חיונית למניעה וגילוי מוקדם של סוכרת.
ישנם שלושה סוגים עיקריים של סוכרת.
- סוכרת מסוג 1 היא מצב אוטואימוני שבו מערכת החיסון תוקפת והורסת בטעות את התאים מייצרי האינסולין בלבלב, וכתוצאה מכך חוסר בייצור אינסולין. סוכרת זו מתפתחת בדרך כלל בילדות או בגיל ההתבגרות ודורשת טיפול באינסולין לכל החיים.
- סוכרת סוג 2 היא הצורה השכיחה ביותר, הקשורה לרוב לגורמי אורח חיים כמו השמנה, אורח חיים בישיבה ותזונה לא בריאה. בסוג זה, הגוף הופך עמיד להשפעות האינסולין, מה שמוביל לספיגה לא מספקת של גלוקוז על ידי התאים. שכיחה בקרב מבוגרים אך יכולה להופיע גם בילדים ובני נוער.
- סוכרת הריונית מתרחשת במהלך ההריון כאשר שינויים הורמונליים עלולים להוביל להתנגדות לאינסולין. למרות שבדרך כלל סוכרת זו תחלוף לאחר הלידה, יחד עם זאת, סוכרת הריונית מגבירה את הסיכון לפתח סוכרת מסוג 2 בשלב מאוחר יותר בחיים הן לאם והן לילד.
מה אומרת הרפואה הסינית?
לרפואה הסינית היסטוריה ארוכה של שימוש בצמחי מרפא וגישות טבעיות אחרות לניהול מצבים בריאותיים שונים, כולל סוכרת. ברפואה הסינית, סוכרת מסווגת לעתים קרובות כ"שיאו קה", אשר ניתן לתרגם כ"תסמונת בזבוז וצמא". גישת הטיפול ברפואה סינית מתמקדת בשיקום האיזון של הצ'י (-Qiאנרגיה חיונית) וה-Yin- Yang בגוף כדי להקל על התסמינים ולשפר את הבריאות הכללית.
מחקרים הוכיחו את יעילות ויתרונות הדיקור גם במקרים של סכרת.באמצעות דיקור הננו משפרים את רמות הסוכר בדם, משפרים את הרגישות לאינסולין ומפחיתים את התסמינים הנלווים הקשורים לסוכרת.
היבטים של תזונה
מחקרים רבים הוכיחו ותומכים בהשפעה המשמעותית של תזונה על ניהול סוכרת ותוצאותיה. מחקרים מראים שתזונה מאוזנת ממלאת תפקיד מכריע בהשגת ושמירה על רמות סוכר אופטימליות בדם, רגישות מוגברת לאינסולין, ניהול משקל טוב יותר, סיכון קרדיווסקולרי מופחת ושיפור הרווחה הכללית עבור אנשים עם סוכרת. צרכים אינדיבידואליים חיוניים שכן התגובה של כל אדם למזונות וגישות תזונתיות שונות עשויה להשתנות כדי להשיג ולשמור על רמות סוכר אופטימליות בדם ורווחה כללית בחולי סוכרת.